Melyik böngésző a legnépszerűbb: Chrome, Firefox vagy Internet Explorer


Nap mint nap használjuk számítógépeinket az internet böngészésére, ám eddig nem nagyon realizáltuk a tényt, hogy van egy bizonyos dobogó, amin három ismert böngésző áll. Nagyon sokan mai napig az internet Explorert használják, de mellette még ott van két trónbitorló a Google Chrome és a Mozilla Firefox. Egy bizonyos rangsorolás szerint Magyarországon a legtöbben a Google Chromot részesítik előnyben.


Közvetlenül utána jön a Mozilla Firefox és a dobogó harmadik helyén az Internet Explorer áll. Mint tudjuk régen más volt a helyzet, nagyon sokan az Explorert használták, de már megváltozott a szokás és sokan újabb böngészőt használnak, a régebbit pedig elhagyják. Persze a mostani Explorer is újnak számít verziószámban, de mégis inkább a többség a Chrome-ot használja szívesebben.

Cikkünk értelmében tehát weboldalunkat legalább a 3 dobogós böngészőben ellenőriznünk kell, hogy megfelelően jelenik e meg, mert ha a háromból csak két böngészőben mutat jól az oldalunk, akkor akár 30% látogatót is veszíthetünk egy esetleges hibás sablon működés miatt. Fontos tehát, hogy weboldal készítés után erre is szánjunk egy kis időt!