Webesítő Blog - Ahol kérdéseire megkapja a pontos választ!

Blog


Leegyszerűsítené az online vásárlás folyamatát a Google. Egy „Buy” (vásárlás) gomb bevezetésére készül a keresési találatok mellett. Néhány héten belül elindulhat a szolgáltatás kísérleti fázisa, azonban a hírt a társaság részéről nem erősítették meg. A cég ugyanakkor csak a felületet adja az online vásárláshoz, a termékeket a kiemelésért fizető webáruházak és szolgáltatók szállítják majd ki a vevőknek.

Bővebben: Hamarosan „Buy” gombot tesztel a Google


A Google az elmúlt egy évben, a beérkezett törlési kérelmek kevesebb mint felét teljesítette. Az Európai Bíróság 2014. májusi döntésében úgy határozott, hogy a magánszemélyeknek jogukban áll, hogy a Google-hoz hasonló keresőmotoroktól a róluk szóló bizonyos találatok eltávolítását kérjék. Összesen több mint 922 ezer URL-t (internetes címet) vizsgáltak meg a kérelmek kapcsán a társaság szakemberei, és ezek 41,3 százalékát távolították el a keresési találatok közül.

Bővebben: A Google a törlési kérelmek kevesebb mint felét teljesítette


Nap mint nap használjuk számítógépeinket az internet böngészésére, ám eddig nem nagyon realizáltuk a tényt, hogy van egy bizonyos dobogó, amin három ismert böngésző áll. Nagyon sokan mai napig az internet Explorert használják, de mellette még ott van két trónbitorló a Google Chrome és a Mozilla Firefox. Egy bizonyos rangsorolás szerint Magyarországon a legtöbben a Google Chromot részesítik előnyben.

Bővebben: Melyik böngésző a legnépszerűbb: Chrome, Firefox vagy Internet Explorer


Elő szokott fordulni
az a helyzet, hogy egy konkurensünk kitiltotta weboldaláról az IP címünket, mert azt gyanúsnak ítélte a sok látogatás miatt, pedig a konkurencia elemzés nélkülözhetetlen a mai keresőoptimalizáláshoz. Ez esetben több lehetőségünk is van, melyek között léteznek fizetős és ingyenes megoldások is, most az alábbi cikkünkben 2 lehetőséget világítunk meg.

Bővebben: Hogyan nézzek meg egy weboldalt ha blokkolták az IP címemet?


Gyakori kérdés szokott lenni az, hogy vajon hogyan kell Joomla modult cikkbe ágyazni? A válasz nagyon egyszerű és nem igényel semmiféle programozói tevékenységet, nyugodtan mondhatjuk úgy, ha cikkünket elolvassa, azután már mindig tudni fogja!

Bővebben: Joomla modul cikkbe ágyazása - Hogyan csináljam?