Hogyan nézzek meg egy weboldalt ha blokkolták az IP címemet?


Elő szokott fordulni
az a helyzet, hogy egy konkurensünk kitiltotta weboldaláról az IP címünket, mert azt gyanúsnak ítélte a sok látogatás miatt, pedig a konkurencia elemzés nélkülözhetetlen a mai keresőoptimalizáláshoz. Ez esetben több lehetőségünk is van, melyek között léteznek fizetős és ingyenes megoldások is, most az alábbi cikkünkben 2 lehetőséget világítunk meg.


Első lehetőség: Vehetünk egy olcsóbb laptopot, esetleg számítógépet, melyhez szintén vásárolnunk kell egy mobil internet előfizetést, vagy feltöltős csomagot. Ez a megoldás ugyan fizetős, de egy ideig megoldhatjuk vele az aktuális problémát addig, amíg új IP címünket ki nem tiltják.

A második lehetőség ingyenes is és véglegesnek is mondható, és kérdésünkre a válasz a PROXY Server. Számtalan ilyen szerver működik a világhálón, ami anonimitást biztosít számunkra a különféle weboldalak megtekintésére, kielemezésére. Komplett szerver listát ide kattintva talál: http://www.publicproxyservers.com/proxy/list1.html  

A listából tetszőlegesen ki kell választani egyet, melyet megnyitva és megadva a meglátogatni kívánt weboldal url-jét, máris megtekinthető az adott honlap!