Hamarosan „Buy” gombot tesztel a Google


Leegyszerűsítené az online vásárlás folyamatát a Google. Egy „Buy” (vásárlás) gomb bevezetésére készül a keresési találatok mellett. Néhány héten belül elindulhat a szolgáltatás kísérleti fázisa, azonban a hírt a társaság részéről nem erősítették meg. A cég ugyanakkor csak a felületet adja az online vásárláshoz, a termékeket a kiemelésért fizető webáruházak és szolgáltatók szállítják majd ki a vevőknek.


A megoldás tesztelése során csak a szponzorált mobilos keresőtalálatok mellett jelenne meg ez a lehetőség, ráadásul azoknak is csak egy töredékénél, ami arra utal, hogy a vállalat szeretné tovább javítani pozícióját ebben a szegmensben is. Míg az asztali gépeknél és a notebookoknál egyértelműen uralja a keresések piacát a vállalat, addig a mobileszközöknél a vezető helye nem ennyire stabil.

A „Buy” felületet megérintve a felhasználót egy másik Google szolgáltatásra irányítják át, ahol befejezheti a vásárlást. A Google több éve működő megoldásával, a „Shop on Google” dobozzal már jelezte, hogy komolyabban érdeklődik az e-kereskedelem kínálta lehetőségek iránt, és most a „Buy” gombbal ezt tovább erősíthetik.