Keresőoptimalizálás - SEO - Google barát weboldal olcsón!

Keresőoptimalizálás - SEO


Mielőtt belemélyednénk abba, hogy mi is az a keresőoptimalizálás, vagy mi az a SEO tudja meg azt, hogy a kifejezés mit jelent pontosan. A SEO (Search Engine Optimization - magyarra lefordítva kereső optimalizálás, vagy keresőmarketing). E tevékenység egy eléggé komlpex és általában folyamatos, időigényes feladat mely több összetevőből adódik össze.

Lássuk melyek ezek az összetevők:

1.) A legfontosabb eleme a keresőoptimalizálásnak, hogy a fogadó weboldal, azaz a weboldalunk azt nyújtsa, amire a látogatónak szüksége van. Fontos, hogy a weboldalunk látogatói szempontból megnyerő és meggyőző is legyen egyszerre. Semmi értelme egy olyan weboldalt optimalizálni, amelynek a konverzió képessége egyenlő a nullával, tehát mondhatjuk bátran azt, hogy a seo kiindulási alapja egy jó weboldal. Weboldal készítés területén kérje a Webesítő csapatának segítségét!

2.) A második elem összefüggésben áll a weboldalunk tartalmával és a lehetséges kulcsszavak meghatározásával. Itt ugyanis a tartalomnak a lehető legoptimálisabban körül kell írnia az adott témát, melyből adódik az, hogy az adott tartalmi részt mely kulcsszavakra keresve találhatják meg a látogatók. Itt fontos megjegyezni azt, hogy ne kulcsszavaknak megfelelően "kulcsszóra" írjunk tartalmat, hanem az adott témát tudásunk szerint a lehető legjobban dolgozzuk ki.

3.)
Miután megvan a weboldalunk és azon megfelelően vannak kiépítve a releváns tartalmak, kezdhetünk foglalkozni a harmadik lépéssel. A harmadik eleme az optimalizálásnak az, hogy weboldalunkra mennyi és milyen minőségű, mennyire releváns hivatkozások mutatnak. A link népszerűség még mindig fontos, viszont a számok tekintetében jelen pillanatban a kevesebb, több elv van érvényben, azaz inkább mutasson weboldalunkra kevés, de jó minőségű link, mint sok de rossz minőségű hivatkozás, melyet ráadásul nem egy kereső szolgáltató visszasorolással jutalmaz. A weboldal linknépszerűsítése nagyon kényes feladat. Egy rossz linképítési metódussal könnyedén tönkretehetjük munkánkat, így törekedni kell arra, hogy cikkeinkkel értéket teremtsünk és a látogatóinknak információt szolgáltassunk, mely következtében könnyedén megugorhat az organikus, azaz a természetes linkelés, ahol a weboldalunkra látogatók osszák meg oldalunk elérhetőségét. Természetesen a helyezések javítása érdekében lehet, sőt kell is linket építeni, de azt csak ott ahol annak helye van, és kerülni kell a linkmegosztó, linkfarm oldalról érkező hivatkozásokat.  

Természetesen a keresőoptimalizálás ennél a három pontnál sokkal több teendőt rejt magában, ugymint a megfelelő domain név és tárhely szolgáltató kiváasztása, a weboldal sebessége, a meta elemek egyedi beállítása, a képek optimalizálása, a szöveg megfelelő kulcsszavazása, külső és belső linkek megfelelő használata és még sok más, de ez a mi dolgunk, Önnek csak az, amennyiben megtisztel minket a bizalmával kérjen árajánlatot weboldalának keresőoptimalizálására. Munkánkat minden esetben korrekt áron és garanciavállalás mellett végezzük!